Mały mistrz PIZZY

W dniu 4 lipca w Jadłodajni „Bartolini” w Chodzieży pod okiem fachowca zorganizowano warsztaty kulinarne, na których koloniści poznali warsztat smaku kuchni włoskiej, czyli przepis na pizzę. Na miejscu dzieci przygotowały swoje dzieła z dużym zaangażowaniem i pasją. Efekt końcowy był pyszny. Była to dla nich kolejna lekcja a’la przygoda i nauka pracy w zespole. Inną atrakcją słonecznych półkolonii był rejs statkiem „Chodzieżanka”, podczas którego koloniści mogli podziwiać uroki chodzieskiej zieleni. Dzień zakończył się wspólnym spacerkiem i pysznym obiadkiem na przystani przy dźwiękach muzyki żeglarskiej.

 

Komentowanie jest wyłączone.

  • Znajdź nas:

    Adres
    ul. Tadeusza Kościuszki 30,
    64-800 Chodzież

    e-mail: fundacja@teczowedziecinstwo.pl